personal protection

Ez a blog az önvédelemről fog szólni a szó tágabb értelmében. Lesz benne szó fiziológiáról, pszichológiáról, meg egy csomó olyasmiről, amit a legtöbben elfelejtenek - pedig minden ezeken alapszik.

Friss topikok

Linkblog

HTML

Hol kezdődik bármi? :)

2009.03.14. 15:01 | Mongoose_lrt | 2 komment

Jópár blog és egyéb oldal fut manapság, amelyek az önvédelem technikai, néha taktikai oldalával foglalkoznak, esetleg az önvédelmi eszközökkel. Ez jó dolog, nincs vele semmi baj. Ami azonban - legalábbis számomra - zavaró, hogy igen kevés szó esik mindazon mélyebb kérdésekről, amik az önvédelem hátterét adják. Mi támadás és mi nem az? Milyen fiziológiai és pszichikai folyamatok játszódnak le az emberben, ha megtámadják? Milyen biomechanika működteti az "önvédelmi technikákat"? Milyen utóhatásai lehetnek egy támadásnak? (Tegye föl a kezét, aki guglizás nélkül bír 3 összefüggő mondatot mondani a PTSD-ről! Na ugye :)). Számtalan a fentiekhez hasonló kérdés van, és a válszok a személyes védelmünkre tett lépések alapjait jelenthetik - ha tudjuk a válaszokat. Ezekből a válaszokból következik az, hogy hogyan érdemes gyakorolni, hogyan érdemes felkészülni az önvédelemre, hogyan lehetséges csökkenteni az ilyen esetek bekövetkezésének esélyét, bekövetkezésük esetén pedig a lehető legjobban kijönni a dologból.

Hát ilyesmikről lesz itten szó - ha nem is napi frissülésben :) 

A bejegyzés trackback címe:

https://personalprotection.blog.hu/api/trackback/id/tr841001846

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Csápos Mangalica 2009.04.03. 17:49:06

Hey Bro,

mondjuk azt, hogy ideje volt hogy valaki végre normálisan, és nem utolsó sorban hozzáértéssel kezdjen beszélni itthon is ezekről a dolgokról az érdeklődőknek?

Stay safe,

Csápos Mangalica (a.k.a. csak rájössz előbb-utóbb :-) )

p.s.: kezem föltettem, mivel menne pár mondat a PSTD-ről :-))

Mongoose_lrt 2009.04.04. 11:36:04

Hey,

Neked nem ér a neved :))))
BTW tetszik a nicked :DDD
süti beállítások módosítása