personal protection

Ez a blog az önvédelemről fog szólni a szó tágabb értelmében. Lesz benne szó fiziológiáról, pszichológiáról, meg egy csomó olyasmiről, amit a legtöbben elfelejtenek - pedig minden ezeken alapszik.

Friss topikok

Linkblog

HTML

A gyakorlás módja - már megint

2009.05.04. 18:12 | Mongoose_lrt | Szólj hozzá!

A mai bejegyzés rövidke lesz (a héten még jön egy rendes is becsszó :)).

Egy videót szeretnék megmutatni, ami az összes hibájával együtt is elég érdekes:

https://www.youtube.com/watch?v=0MX3QtumSuE&feature=relate

https://www.youtube.com/watch?v=xxNRLMWkjc8&feature=related


Kommentár. A legfontosabb: a videót körüllengi egyfajta fegyverellenes hangulat, magyarán nem igazán arra van kihegyezve, hogy a fegyver önvédelemre jó. Ezzel én messzemenőkig nem értek egyet, és ebből a szempontból a videó üzenete nem tetszik :)
Nem mindenhol reális a videón előállított szituáció sem, hiszen a támadó instruktorok szabályosan vadásznak a felfegyverzett alanyokra, ráadásul az alanyok be voltak szorítva a pad mögé, tehát semmi mobilitásuk nem volt.
Felmerülhet a kérdés: mire jó akkor mégis a videó? Arra, hogy megmutassa, milyen elképesztően életbevágóan (stb.:)) fontos a REALISZTIKUS tréning. Az alanyoknak minden hátrány ellenére (és ki garantálja, hogy sosem kerülünk olyan helyzetbe, amikor minden hátrány összejön?) lett volna esélyük jobban szerepelni. Sikerülhetett volna elővenni a fegyvert; sikerülhetett volna gyorsabban és pontosabban tüzelni; sikerülhetett volna fedezékből tüzelni (tekintsünk most el a fedezék minőségétől), és talán-talán valamennyire mozgásban maradni is. Ez persze csak akkor sikerülhetett volna, ha az illetők mögött tetemes mennyiségű jó minőségű, és - a lehetőségeken belül - realisztikus edzés van.
Meggyőződésem szerint a dolog általános tanulsága az, hogy akármilyen eszközzel is gondolkodunk önvédelemben, azzal sokat és rendesen kell edzeni, különben csak az egónkra lesz jó hatással - amíg egyszer használni nem kéne...

Úgyhogy: menjünk edzeni izibe'! :)

 

U.i.: Ezúton szeretném megköszönni fattyu értékes kritikai megjegyzéseit a videóhoz.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://personalprotection.blog.hu/api/trackback/id/tr581102671

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása